Miejsce inspiracji
Lublin jest miastem kryjącym w sobie wiele niezwykłych miejsc i opowieści. By zrozumieć unikatowy charakter naszego miasta, należy je poznawać i doświadczać wszystkimi zmysłami. Program Miejsce Inspiracji, skierowany do branży HoReCa, powstał w 2009 roku z inicjatywy Urzędu Miasta Lublin. Obecnie wiele obiektów może pochwalić się doskonałą kuchnią, oryginalnym wystrojem oraz wyszukanym menu. Program Miejsce Inspiracji to znacznie więcej niż doskonała jakość, idealna obsługa czy lokalizacja. Laureaci Programu Miejsce Inspiracji sprawiają, że wizyta w danym miejscu staje się niezapomnianą przygodą, a dla turystów często wyjątkowym wspomnieniem z pobytu w Lublinie.
Ideą przewodnią Programu Miejsce Inspiracji jest wyróżnienie miejsc, które poza świadczeniem podstawowych usług gastronomicznych, zapewniają swoim gościom emocje i wrażenia związane z poznawaniem i doświadczaniem dziedzictwa oraz atmosfery naszego miasta.
Znalezienie się w gronie wyróżnionych to prestiż i szansa na zdobycie nowych klientów, którzy coraz częściej wybierają miejsca oznaczone charakterystycznym kasetonem Programu. Dla Gości odwiedzających rekomendowane miejsca jest to gwarancja nie tylko udanego pobytu, ale również możliwości poznania bliżej miasta dzięki dostępnym materiałom promocyjnym i informacjom udzielanym przez przeszkolonych w tym zakresie pracowników. Ponadto, w ciągu roku realizowanych jest wiele ciekawych wydarzeń przybliżających wybrane obszary dawnych tradycji i przenikających się kultur Lublina oraz inicjatyw ukazujących współczesny charakter i potencjał miasta.
8 października 2018r. mieliśmy zaszczyt otrzymać zaszczytny tytuł „MIEJSCA INSPIRACJI” w ramach V edycji Programu Miejsce Inspiracji.
Dziękujemy za to ogromne wyróżnienie. To dla nas prawdziwy zaszczyt, że możemy inspirować, zachwycać i promować Lublin dzięki swojej codziennej pracy. Dziękujemy za docenienie naszego codziennego trudu jakim jest tworzenie kulinarnej historii Lublina oraz pielęgnowanie jego tradycji.
Smakujcie LUBLIN razem z Nami!
Zespół Restauracji Chapter One by Piotr Kwiatosz